AKTUALNO

DELAVNICA MANJ STRESEN PREHOD NA GOSTO HRANO


Prehod na gosto hrano na otrokovo pobudo je logično nadaljevanje dojenja na otrokovo pobudo. Temelji na medsebojnem  zaupanju in komunikaciji ter poudarja individualni tempo razvoja vsakega otroka. Tudi staršem lahko ta način bistveno olajša življenje, saj se cela družina tako izogne nepotrebnim stresnim situacijam, ki se večkrat pojavijo zaradi togih urnikov uvajanja goste hrane. Spregovorili bomo tudi o tem, kakšna hrana lahko pripomore k zdravju otroka.

Informacije in prijave na  HYPERLINK “mailto:info@mamazofa.org” info@mamazofa.org.

Vodi: Lina Košir
Naslednja delavnica bo 6. oktobra 2011!

Podporna skupina “Dojenčki BrezPlenic

Ali so dojenčki lahko Brez Plenic-seveda, Brez Problema!! Dojenčku je vse na svetu novo, na vse se mora privaditi. Tako  mu je pravzaprav čisto vseeno ali se navadi izločati v plenico ali pa kam drugam.

Ali straši in ostali odrasli lahko Brez Problemov skrbijo za dojenčke Brez Plenic? Hm, tukaj pa večinoma naletimo na vsaj kakšen problem.

Kam pa potem, če ne v plenico? Kako bomo vedeli, kdaj ga tišči, da ne bo celo stanovanje polulano?Kako nas bo on razumel, da mu ponujamo kahlico? Ali imajo dojenčki res nadzor nad svojim izločanjem? Kaj mi lahko olajša sporazumevanje z dojenčkom? Ali dojenčki BP vseeno občasno uporabljajo plenice? Kako pa na obisku pri babici? Kakšne vrste oblekic so najbolj praktične?

Na takšna, podobna, čisto drugačna in ostala nepredstavljiva vprašanja, ki se nam pojavijo ob vsakdanjiku  z našim dojenčkom  si bomo skušali odgovoriti na podporni skupini Dojenčki BP.

Skupina je namenjena strašem z dojenčki,  ki vsaj občasno prakticirajo komunikacijo o izločanju(v angleškem jeziku se uporabljajo izrazi „daiper free“, „natural infant hygiene“, „elimination communication“).

Skupina je odprtega tipa, pridružite se nam lahko kadar koli.

Srečanja potekajo enkrat mesečno, vsak 4. petek od 10-11.15h, v prostorih združenja Naravni Začetki, Grablovičeva 54

Naslednje srečanje 27.10.2011! Vabljeni

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: